Eurobabbel & nieuwjaarsborrel 2024

Op zaterdag 13 januari combineerden we de maandelijkse Volt Eurobabbel met Münster en onze nieuwjaarsborrel. Zoals bij elke Eurobabbel kwam er weer een mooie delegatie van Volt Münster op bezoek!

Na wat warme chocomel begonnen we de dag met een mooie architectuurwandeling door Ruud van der Koelen. We weten nu precies hoe belangrijk Pi de Bruijn is geweest voor de architectuur in Enschede en dat de glaslaag in het Balengebouw daar is gekomen door centimeter voor centimeter het gebouw op te tillen!

Start of Volt Eurobabbel - architecture tour @ Enschede

Met z'n 25-en liepen we vanaf het stationsplein naar Roombeek, waar warme koffie en thee wachtte in het Huis van Verhalen Enschede. Daar gaf collega-raadslid Hadassa Meijer ons een fascinerende presentatie over de vuurwerkramp en hoe dat de gemeenschap in Roombeek heeft geraakt. Eind 2023 is er nog een nieuw onderzoek gepresenteerd over de vuurwerkramp. 1Twente interviewde de UT-professor die het onderzoek leidde.

Volt Eurobabbel - Roombeek history around fireworks disaster @ Huis van Verhalen

Daarna zijn we met een flinke groep gaan eten bij Het Paradijs, één van de meest bijzondere restaurants van Enschede. Wat ooit een pakhuis was is veranderd in een kunstproject en overdekte jungle tegelijk.

Volt Eurobabbel dinner @ Het Paradijs

Na het eten liepen we naar Speciaalbiercafé De Vluchte (gelukkig hadden ze ook veel speciale 0.0-biertjes in Dry January!) waar al weer een hele groep Volters aanwezig was. Bij de nieuwjaarsborrel heeft de fractie onder andere aangekondigd dat we tegenwoordig een meeloopmaand aanbieden aan leden die willen leren over het lokale politiek er praktisch aan toe gaat. Als je geïnteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje of spreek ons aan als je ons tegenkomt in Enschede!

Daarna keken Anna Strolenberg en Ruben Schouten met ons allemaal vooruit naar de toekomst. Ze zijn allebei kandidaten voor de verkiezingen van het Europees Parlement in juni en namen ons mee in hun dromen en plannen voor de toekomst van Europa!

Finish of Volt Eurobabbel - new years' drink @ De Vluchte

Voelt dit als een vereniging waar jij bij wil horen? (Dat hebben we zelfs meerdere keren gehoord tijdens de rondleiding en in het café!) Word dan lid en vorm ook zelf de toekomst van Enschede en Europa!